7-те ползи, които има в ползването на Бамбукова четка за зъби

  • Ергономична дръжка за удобно държане
  • Естествени влакна от Рициново масло
  • Меки влакна щадящи венците и емайла
  • Eco-friendly и BPA-free

Има много предимства от използването на бамбукова четка за зъби. Преминаването към бамбукова четка за зъби помага да се спаси околната среда, особено океаните от унищожаване. Използването на бамбукова четка за зъби е толкова ефективно, колкото ръчната пластмасова четка за зъби. Разликата е, че дръжката е направена от бамбук, който е здрав, биоразградим и няма отрицателно въздействие върху планетата.

Помислете за това: препоръчително е да сменяте четката си за зъби на всеки 3 месеца; правенето на това за една година означава, че ще използвате четири четки за една година. Сега нека бъдем консервативни и да приемем, че всеки българин използва 2 пластмасови четки за зъби през дадена година; това са огромните 13 милиона парчета пластмасови дръжки, с които да се справяме годишно. Представете си общото въздействие, което ще има това след 10, 50 или 100 години. Пластмасовата четка за зъби, която използвате днес, ще издържи няколко поколения. Бъдете промяната и използвайте биоразградима бамбукова четка за зъби.

Бамбуковата четка за зъби е безопасна за околната среда
Въз основа на настоящите тенденции вероятността част от пластмасовите отпадъци да попаднат в океана и да застрашат морския живот е голяма. Всеки път, когато хвърлите използвана пластмасова четка за зъби в кошчето, има вероятност тя да бъде погълната от албатрос, кит, дюгонг, пингвин или морски лъв. Използването на бамбукова четка за зъби е екологична алтернатива, която трябва да обмислите в името на планетата. Можете да компостирате дръжката на бамбуковата си четка за зъби, тя ще се разгради естествено. Като алтернатива, дръжката може да бъде рециклирана или използвана повторно.

Бамбуковата четка за зъби се произвежда без да оставя отпечатък в природата
Като растение, бамбукът може да се култивира отново и отново, без да навреди на околната среда. Стъблата растат бързо и не изискват използването на торове и пестициди. Пластмасовите четки за зъби са направени от материали, които НЕ са устойчиви и производството им включва използването на вредни химикали и процеси.

Бамбуковата четка за зъби е безопастна
Бамбукът е растение, което расте естествено и е безопасно за употреба. Стъблата се нарязват и обработват без използване на токсични добавки. Бамбуковите издънки са годни за консумация и се използват за храна в някои азиатски и африкански страни.

Органичната природа на бамбуковата четка за зъби означава, че може да се наложи да платите един лев или повече, отколкото бихте платили за пластмасова четка за зъби, но цялостната полза за вас и нашата любима планета не може да бъде количествено измерена.

Изхвърлете пластмасовата си четка за зъби и използвайте Бамбукова четка за зъби

Купете сега

Вашият коментар