Пиле по мексикански

 

Мексиканската кухня е една идея по-екзотична за нашите географски ширини.Националната кухня на Мексико слива в себе си кулинарните традиции на испанските завоеватели. Основните продукти са царевица, картофи, боб, чушки, пилешко. Ако искате да сготвите нещо мексиканско, заложете на царевицата. Тя е основният зърнен продукт в Мексико и присъства в хлябове, основни ястия, салати. Също така мексиканската кухня е прочута с прилагането на люта чушка, за добавяне на нотка пикантност в ястията си…

 

Днес ще споделим една рецепта с многоо подправки, а именно Пиле по Мексикански.
За нея ще са ви нужни следните продукти:

  • пилешко филе-500г;
  • 1 глава лук; чушки-3 бр. зелена, червена и жълта
  • царевица-4с.л. сладка
  • моркови-2 с.л. фино настърган
  • целина-1 с.л. равна
  • чесън-2-3 щипки на прах
  • дйиндйифил-2 щипки
  • кайенски пипер (лют червен)-1/3 ч.л.
  • сол на вкус; кашкавал за поръсване
  • олио- 4 с.л.

Начин на приготвяне:

Запържете в сгорещена мазнина лука и чушките до омекване и лек загар. Добавете настърганите моркови.
Нарежете пилешкото филе и го прибавете към заленчуците и пържете за 2-3мин, разбърквайки до побеляване на месото.
Налейте 1/2 чаша вода, сипете всички подправки и гответе 5 минути като периодично разбърквате.
Добавете царевицата, разбъркайте и поднесете пилето по мексикански с настърган кашкавал.
Така ще успеете да направите много вкусно Пиле по мексикански! Желаем ви добър апетит!

 

Ако желаете да направите и ястието си по-вкусно, може да го поднесете като нас в кокосова купичка.
Последвайте ни и в инстаграм, където качваме по-често интересни рецепти.

Вашият коментар