Мексиканската кухня е една идея по-екзотична за нашите географски ширини.Националната кухня на Мексико слива в себе си кулинарните традиции на испанските завоеватели. Основните продукти са царевица, картофи, боб, чушки, пилешко. Ако искате да сготвите нещо мексиканско, заложете на царевицата. Тя е основният зърнен продукт в Мексико и присъства в хлябове, основни ястия, салати. Също така мексиканската кухня е прочута с прилагането на люта чушка, за добавяне на нотка пикантност в ястията си…
Днес ще споделим една рецепта с многоо подправки, а именно Пиле по Мексикански.
За нея ще са ви нужни следните продукти:
- пилешко филе-500г;
- 1 глава лук; чушки-3 бр. зелена, червена и жълта
- царевица-4с.л. сладка
- моркови-2 с.л. фино настърган
- целина-1 с.л. равна
- чесън-2-3 щипки на прах
- дйиндйифил-2 щипки
- кайенски пипер (лют червен)-1/3 ч.л.
- сол на вкус; кашкавал за поръсване
- олио- 4 с.л.
Начин на приготвяне:
Запържете в сгорещена мазнина лука и чушките до омекване и лек загар. Добавете настърганите моркови.
Нарежете пилешкото филе и го прибавете към заленчуците и пържете за 2-3мин, разбърквайки до побеляване на месото.
Налейте 1/2 чаша вода, сипете всички подправки и гответе 5 минути като периодично разбърквате.
Добавете царевицата, разбъркайте и поднесете пилето по мексикански с настърган кашкавал.
Така ще успеете да направите много вкусно Пиле по мексикански! Желаем ви добър апетит!
Ако желаете да направите и ястието си по-вкусно, може да го поднесете като нас в кокосова купичка.
Последвайте ни и в инстаграм, където качваме по-често интересни рецепти.