Опасностите от пластмасовите сламки са добре известни на този етап. Така че защо хората продължават да ги използват? Удобство? Липса на по-привлекателна алтернатива? Е, имаме решение, което е не само устойчиво, но също така стилно и удобно! За тези, които искат да изрежат пластмасовите сламки от живота си, ето 9 причини защо бамбуковите сламки са решението на еднократните пластмасови сламки.

Те са направени от естествени ресурси

На първо място, най-доброто нещо за бамбуковите сламки е тяхната устойчивост. За разлика от пластмасовите сламки за еднократна употреба, които не се разграждат и не замърсяват земята, бамбуковите сламки са направени от 100% естествени материали! Те са страхотно напомняне, че природата е най-добрият ресурс за всички наши нужди от храна и продукти.

Те са биоразградими

Това означава, че ако те отново влязат в околната среда, те ще се разградят безопасно и без да навредят на околните растения и дивата природа. Земята е там, където им е мястото!

Те са направени от едни от най-устойчивите растения

Бамбуковите сламки са направени от бързо растящ бамбук, едно от най-устойчивите растения в света. Бамбукът не се нуждае от торове или пестициди и се регенерира от собствените си корени, така че не е необходимо да се засажда отново, което прави нашите бамбукови сламки още по-екологични!

Те са антибактериални и лесни за почистване

Бамбуковите сламки са не само по-безопасни за околната среда – те са по-безопасни за вас. Освен че не съдържа химикали, бамбукът също така е по-малко вероятно от пластмасата за еднократна употреба да съдържа вредни бактерии. О, и те са супер лесни за почистване!

Те са за многократна употреба

Бамбуковите сламки са тук, за да сложат край на вредната за нашето общество „култура на изхвърляне“. Тъй като продължаваме да произвеждаме повече пластмаса за еднократна употреба, отколкото можем безопасно да управляваме, алтернативите за многократна употреба са по-важни от всякога. Използвайте ги, почистете ги и ги използвайте отново – без отпадъци, без притеснения!

Те могат да заменят сламките за еднократната употреба

Въпреки нарастващата осведоменост за опасностите от пластмасите за еднократна употреба, производството продължава да нараства, като по-голямата част от него завършва в депата, околната среда и нашите океани. Пластмасовите сламки за еднократна употреба са един от най-големите виновници – смята се, че само американците използват 500 милиона всеки ден. Това просто не е устойчиво и е време да започнете да приемате бамбукови сламки като алтернатива.

Те са с нулеви отпадъци

Нашите плажове в момента са замърсени от около 8,3 милиона пластмасови сламки. Всички сме виждали резултатите от това катастрофално количество отпадъци, тъй като тези сламки замърсяват екосистемата на ценни диви животни като птици и костенурки. Бамбуковите сламки са биоразградими и за многократна употреба, което ги прави идеалната опция без отпадъци за постепенно премахване на пластмасите за еднократна употреба.

Те са по-добри от хартиени, пластмасови или стъклени

Бамбуковите сламки са органични и напълно не съдържат химикали, елиминирайки риска от поглъщане на опасни токсини. Това им дава предимство пред хартиените, металните и стъклените сламки, които или не се разграждат толкова лесно, или не са устойчиви направени от естествени материали. За по-естествено усещане, което няма да навреди на земята или напитката ви, изберете бамбук.

Изглеждат страхотно

Не можете да отречете, че бамбуковите сламки са невероятно фотогенични. Те добавят естествена нотка към всяка напитка и гарантирано ще увеличат достойнството на вашите смутита в Instagram – повярвайте ни, направихме нашето проучване. Освен това, какво е по-секси от някой, който се грижи за околната среда?

Какво чакаш? Кликни на текста и грабни твоите бамбукови сламки.

Вашият коментар