Продуктите на основата на кокосов орех са много търсени – от кокосовото масло през водата до вкусната бяла вътрешност на самия кокос. За съжаление над 99% от кокосовите черупки се изхвърлят и изгарят. Метанът и CO2, отделяни от тези милиони снаряди, са вредни за околната среда и въздуха, който дишаме. Може да не осъзнавате колко приложими могат да бъдат кокосовите черупки. Като променяте целия кокосов орех вместо само съдържанието му, вие защитавате околната среда и създавате нещо значимо, което можете да използвате или подарите на някой друг.
Ето само няколко от многото начини, по които можете да използвате купи с кокосови черупки.
Спасете света – един кокос наведнъж.

1. Кухненски приложения

Кокосовите орехи имат естествено, дървесно изглеждащо покритие, което изкуствените материали се опитват да подражават, но не могат да дублират напълно. Всяка кокосова черупка е малко по-различна от всяка друга, с градиентни шарки и различни нюанси. Издълбаните кокосови орехи правят красиви купи и кухненски прибори, които издържат цял живот, ако се грижат за тях правилно.

Представете си, че сервирате салатата на следващата си вечеря от единствената по рода си, устойчива купа, която е спасена от отпадъци и преработена в практично произведение на изкуството.

2. Вази и саксия

Градините в домашни условия и билките на закрито стават все по-популярни като начин за отглеждане на здравословна, органична храна, дори в апартаменти или домове с ограничено пространство. Кокосовите купи са с идеалния размер за малко растение или билка в саксия, която да вирее на перваза на прозореца или на балкона. Те са по-интересни и уникални от обикновената саксия за цветя и служат и като прекрасна декорация.
Черупките също са с идеалния размер за сукулентни растения. Опитайте да засадите разнообразие от различни сукуленти в различни черупки за еклектична градина, която изисква минимално пространство. Ако нямате много свободно място, опитайте да пробиете дупки в горната част на черупката и да прикрепите въже за уникална висяща саксия, която да поставите на прозорец или във външна градина.

3. Свещи

Кокосовите черупки са идеалният земен, органичен дом за свещи. Можете да закупите пчелен восък, да го разтопите и да добавите етерични масла към него или да купите свещ и да я разтопите, за да я излеете в черупката. Докато белият восък изглежда елегантно с кафявото на черупката на кокосовия орех, можете да експериментирате с естествени оцветители, за да създадете всеки цвят свещ, който желаете. За да добавите фитил, поставете го в центъра на черупката, докато восъкът се втвърди достатъчно, така че фитилът да остане изправен, когато го пуснете. Не забравяйте да отрежете излишния фитил, за да предпазите пламъка от прекалено силно изгаряне.

4. Декоративни елементи

Използвайте кокосови черупки като контейнери за малки дрънкулки или бонбони. Когато черупките се полират с натурално масло като кокосово или ленено масло, те се превръщат в лъскав блясък, който съперничи на всяко екзотично дърво. За по-предизвикателен проект опитайте да пробиете шаблон от дупки в черупката и да я поставите върху малка свещ, работеща с батерии, за уникална светлина. Кокосовите черупки също са отличен материал за игра за децата, които ще обичат да добавят стикери, оцветители и креативни дизайни за подарък, който да представят на родителите си.

5. Хранилки за птици

Кокосовите черупки са перфектни хранилки за птици. Пробийте няколко дупки в горната част на черупката и връв или въже за висяща хранилка или поставете черупката на перваза на прозореца и я напълнете с птиче семе, за да привличате пернати приятели през цялата година.

Вие сте ограничени само от собственото си въображение, когато става въпрос за повторна употреба на кокосови черупки. Просто се уверете, че черупката е чиста и суха, преди да започнете проекта си, за да гарантирате желания резултат. Забавлявайте се да творите!

Кокосови купи

Ако искате да изпробвате някои от нашите предложения, вземете вашата кокосова купа сега!

КУПИ

Вашият коментар